Doenjang Jjigae 된장찌개
[Talk about doenjang jjigae]
Jjigae, or stew, is a common type of food in Korea.
Doenjang jjigae in particular is eaten the most frequently.
The ingredients people use vary from region to region, but it's safe to say that the jjigae is eaten everywhere in the country.
The main merit of doenjang jjigae is that it fits Korean's tastes, and it's a cinch to make.
To make doenjang , you make stock by boiling anchovies in water.
Then, you just stir in some doenjang to flavor the broth.
Potatoes, radishes, zucchinis, and chili peppers are common solid ingredients.
It's also good to add tofu or meat.
All in all, doenjang jjigae is one of the most representative stews in Korea.
한국에서 찌개는 매우 보편적인 음식이다.
특히 된장찌개는 가장 흔하게 해서 먹는 찌개이다.
지역마다 사용하는 재료는 다르지만, 전국 어디에서나 이 찌개를 끓여먹는다고 해도 과언이 아니다.
된장찌개의 가장 큰 장점은 한국 사람들의 입맛에 맞고 만들기 쉽다는 것이다.
된장찌개를 만들려면 일단 물에 멸치를 넣고 끓여서 육수를 낸다.
그런 다음, 국물 맛을 내는 된장만 조금 풀어 주면 된다.
감자, 무, 애호박, 고추 등이 일반적인 재료로 사용된다.
두부나 고기를 넣어도 좋다.
결론적으로, 된장찌개는 한국의 대표적인 찌개 중 하나이다.
[KEY EXPRESSIONS]
common type of 흔한 종류의
ingredient 식재료
vary from region to region 지역마다 다르다
it's safe to say that ~라고 해도 과언이 아니다
main merit of 주요 장점
fits ones's tastes ~의 입맛에 맞다
a cinch to make 만들기 쉬운것
make stock 육수를 내다
anchovy 멸치
stir in 섞어 넣다
broth 국물
zucchinis 애호박
solid ingredients 건더기 재료
representative 대표적인
[PATTERN PRACTICE]
1. vary from region to region
The ingredients people use vary from region to region
Even in the same country, the scenery varied from region to region
The most popular drinks vary from region to region
2. fits ones's tastes
Doenjang jjigae is that it fits Korean's tastes
No matter what I cook, it never fits her taste
I didn't buy anything because nothing fit my taste
3. make stock
To make doenjang , you make stock by boiling anchovies in water
It takes all to make stock
The most important part of this dish is making seock
[DIALOGUE PRACTICE]
A : What will you have for dinner?
B : I cooked some stew yesterday, so do'll be eating in
A : Really? I didn't know you cooked at home
B : I'm not a great cook or anything, but I can make basic stews.
A : I see.
B : Home cooking is easier on the stomach than store-bought food
A : You're right. It's also better for your health
B : Yeah. So I make it a point to cook at home if I can.
'지식 > 입트영' 카테고리의 다른 글
입트영 2020년 4월 15일 - Parliamentary Election (0) | 2020.04.15 |
---|---|
입트영 2020년 4월 14일 - Bank of Korea (0) | 2020.04.14 |
입트영 2020년 4월 10일 - Eating alone (1) | 2020.04.10 |
입트영 2020년 4월 9일 - Marriage (0) | 2020.04.09 |
입트영 2020년 4월 8일 - Funeral Service Agencies (0) | 2020.04.08 |
댓글